De Gyro is een innovatieve elektrische schroevendraaier (5W Review)

logo 5wr 100x100Niemand kijkt er met meer van op dat in je smartphone en tablet ’tilt’ sensoren zitten. Voor diegene die niet weten wat dat zijn, een tilt sensor wordt bijvoorbeeld gebruikt in racegames waarbij je door middel van het kantelen kunt sturen. Het detecteert dus de beweging van de telefoon of tablet.

Black & Decker introduceert de Gyro, ‘s werelds eerste elektrische schroevendraaier met een ’tilt’ sensor’

Wat is het?

De Black & Decker Gyro is een 4V elektrische schroevendraaier die slechts 1 knop heeft, namelijk om hem aan te zetten.

Doordat de Gyro voorzien is van een gyroscoop kan worden gedetecteerd welke kant je de schroevedraaier ‘kantelt’  en schoeft hij met variabele snelheid (afhankelijk van de draaihoek) los of vast. Linksom kantelen is losschroeven, rechtsom kantelen is vastschroeven. Omschakelen van vast naar los of andersom is eenvoudig: kantel simpelweg de Gyro de andere kant op.

Zonder het omzetten van een schakelaar (van vast naar los of andersom) schakel je in een keer over door eenvoudig de Gyro de andere kant op te kantelen. Je laaadt de Gyro eenvoudig op met de bijgeleverde 220v lader.

Hierbij een filmpje van de Gyro opgenomen tijdens CES.

 Wat is goed?

De Gyro ligt makkelijk in de hand en het links- of rechtsom draaien om los of vast te schroeven gaat makkelijk. De Gyroscoop meet de relatieve beweging. Hou je de Gyro op zijn kop dan werkt het apparaat nog steeds. Er zit een lichtje op zodat je kunt wat je aan het schroeven bent, handig voor werk op donkere plekken.

Wat kan beter?

De Gyro is een oplaadbare schroevendraaier voor licht thuis gebruik en zeker niet te vergelijken met semi-professionele schroefboormachines van 16V. Als een schroef is vastgeroest of erg vast zit dan krijg je hem met de Gyro niet los, maar dat is begrijpelijk omdat het een lichte huis, tuin en keuken schroevendraaier is.

Er worden twee bits (kruiskop en normale platte kop)  meegeleverd maar helaas zit er op de Gyro geen mogelijkheid om het tweede bitje op te bergen, zodat deze nu al kwijt is. Het zou mooi zijn geweest als er een klemmetje op de Gyro zou zitten om het tweede bitje op te bergen.

Wat is het oordeel?

De Gyro is goed geschikt voor eenvoudige schroefklusjes in en om het huis. Het gaat dan met name om schroeven die niet heel erg vast zitten, want daar heeft de Gyro gewoon niet genoeg vermogen voor. Het aantal toeren is maximaal 180 rpm. De prijs is relatief hoog maar daarvoor krijg je wel een stukje technologie!

Het is een compacte schroevendraaier die volgens de levancier lange tijd opgeladen blijft (18 maanden).

Wat voor winkel kan ik het kopen?

De Gyro Driver BDCS36G is zowel online  (bijvoorbeeld bij Alternate ) en bij bouwmarkten te koop voor  €59 te koop.

Wat is een 5W review?

logo 5wr 300x300Een 5W Review beantwoordt de vijf ‘Wat’ vragen die voor iedereen belangrijk zijn:

  1. Wat is het en wat lost het op?
  2. Wat is goed?
  3. Wat kan beter?
  4. Wat is het oordeel?
  5. Wat voor winkel verkoopt hem?

5W reviews zijn kritisch, realistisch en objectief, echter zullen nooit een product afbranden.

Commentaar, op- en aanmerkingen is van harte welkom.

Tagged , ,