Hang je iPad daar maar op met RingO (5W Review)

Een iPad gebruik je natuurlijk allang niet meer alleen op de bank. Nee, in de keuken helpt iPad je met koken en de kinderen worden op weg naar Frankrijk zoet gehouden met een film op de iPad. Zeker in de keuken zou het handig zijn als je de iPad zou kunnen ophangen ivm knoeien en morsen en kijk je niet lekkerder naar een film als je de iPad niet hoeft vast te houden? Maar hoe? Er zit geen haakje aan een iPad!

Wat is RingO?

Accessoire maker Vogel’s heeft dat ook gezien en heeft,  al weer een tijdje geleden trouwens, het RingO systeem op de markt gebracht. Het RingO systeem is een bevestigingsysteem bestaande uit een  houder die je op de iPad , iPad2 en New iPad of Samsung klikt en een of meerdere steunen.

Aan de achterkant van de houder zit een kleine uitsparing met een metalen ring. Je klikt de houder op bijvoorbeeld de muursteun en je iPad hangt.

De muursteun wordt met een schroef en plug in de muur bevestigd. Daarnaast zijn er meer steunen, zoals de autosteun. Deze wordt vastgeklemd aan de hoofdsteun zodat op de achterbank op ooghoogte een film kan worden gekeken. De ipad kan gekanteld om de kijkhoek te verbeteren.

Daarnaast zit er in het ‘all in one’ pack nog een plastic hulpstuk waarmee je de iPad kan neerzetten als fotolijstje (zowel Landscape als Portrait) en bescherm folie voor op het beeldscherm. Onlangs is ook een muursteun met flexibele arm geintroduceerd (vergelijkbaar met de flexibele beugel voor een flatscreen).

Wat is goed?

De houder die om de iPad wordt geklikt is eenvoudig te bevestigen en ook weer los te maken. Daarnaast geeft ie de iPad meer body en zou ook iets meer bescherming geven mocht de iPad een keer vallen.

Het ontwerp is stijlvol in uitgevoerd, zwart met metaal.  Het voelt ook solide aan, niet al te veel plastic.

De mogelijkheid om de iPad op te hangen in bijvoorbeeld de keuken bij gebruik als kookboek is een zinnige toepassing (je houdt je werkruimte vrij). Ook de autosteun werkt goed, je kunt relaxed een filmpje kijken. Mocht je de iPad ook op andere plaatsen willen ophangen dan zijn er losse muursteunen te koop.

Wat kan beter?

Een nadeel van het systeem is dat om de iPad los te halen je twee handen nodig hebt. Je moet met twee vingers links en rechts achter de iPad de knoppen indrukken waardoor je de iPad kan loshalen.

Als de iPad in Landscape mode hangt moet je nog redelijk lange vingers hebben (de oplossing is dan om de iPad 90 graden te draaien). Het losmaken gaat niet altijd even gemakkelijk en moet met beleid gebeuren.

De steun voor in de auto maakt gebruik van Torx schroeven om de steun te bevestigen, het zou handiger zijn geweest als het gewone kruiskop schroeven waren geweest.

Wat is het oordeel?

RingO is een low tech en simpel systeem maar het werkt goed. Ook als je de iPad even niet ophangt maar gewoon op schoot hebt kan je de houder gewoon laten zitten. Er is duidelijk nagedacht over de use cases van de iPad door Vogel’s. Er zijn natuurlijk alternatieven voor in de auto en op de muur maar Vogel’s biedt beide met een systeem. Je kunt eenvoudig weg snel overschakelen van auto  naar bijvoorbeeld keuken zonder de houder te hoeven verwijderen.

All in One pakket

RingO voelt solide en stevig aan. Helaas is de prijs ook aan de stevige kant,  de adviesprijs voor de RingO ligt op €119,95.

Wat voor winkel verkoopt hem?

Ringo is zowel online te kopen bij de bekende winkels als bijvoorbeeld Bol, Amazon en winkeliers die Vogel’s accesoires in hun assortiment hebben (zie Vogel’s Website). Advies verkoop prijs all in one pack voor iPad 2(houder, autosteun, muursteun, fotolijst accessoire en beschermfolie) is    €119,95

Wat is een 5W review?

Een 5W Review beantwoordt de vijf ‘Wat’ vragen die voor iedereen belangrijk zijn:

  1. Wat is het en wat lost het op?
  2. Wat is goed?
  3. Wat kan beter?
  4. Wat is het oordeel?
  5. Wat voor winkel verkoopt hem?

5W reviews zijn kritisch, realistisch en objectief, echter zullen nooit een product afbranden.

Commentaar, op- en aanmerkingen is van harte welkom.

Tagged , , ,

One thought on “Hang je iPad daar maar op met RingO (5W Review)

  1. [...] See the original post here: Hang je iPad daar maar op met RingO – Gadgets and Innovations [...]