De Livescribe SKY is een pen die luistert (Best of CES 2013)

best of CES 2013 kleinHet is een veel voorkomend probleem, je zit in een meeting en je moet de notulen maken. Je probeert zoveel mogelijk op te schrijven en te onderhouden wat er gezegd wordt maar je houdt het eigenlijk gewoon niet bij! Dan heb je een Livescribe SKY pen nodig, de pen die alles onthoudt wat je opschrijft en wat er gezegd wordt.

Het principe van de Livescribe pennen is eigenlijk heel simpel en tegelijk heel complex. Het simpele zit er in dat de pen een camera zat en een microfoon en dat op die manier alles wat je schrijft en hoort wordt opgeslagen en gekoppeld. Tot zover het simpele stuk. De technologie achter de livescribe pennen is razend ingewikkeld. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort papier waardoor de pen weet op welke pagina je schrijft (je gebruikt schrijfblokken met een z.g. dot patroon) en wat je schrijft en wat je hoort wordt gekoppeld. Tik je met en pen op een woord wat je hebt opgewschreven dat hoor je datgene wat op dat moment werd gezegd.

De Livescribe SKY is de nieuwste versie die gebruik maakt van Wifi in plaats van een kabeltje zoals de Livescribe Pulse en ECHO. De automatische koppeling met Evernote zorgt ervoor dat je overal bij de notities kunt.

303201-livescribe-sky-wifi-smartpen-paper

Best of CES 2013

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2014 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , , , ,