Een onkraakbare 1 TB USB stick van Victorinox (Best of CES 2012)

Je wordt op een beurs als CES doodgegooid met USBs stick met allerlei persinformatie erop. Paar persberichten erop, eventueel een video of twee, wat logo;s en fotos van het management team van het bedrijf dat de stick uitgeeft. Dit jaar had ik er in totaal zo’n 25, meestal met een capaciteit van ongeveer 1 GB.

Ik haal de informatie van de sticks af en zet deze op mijn server (mocht ik het later nog nodig hebben). De USB sticks gaan ergens in een lade want je weet maar nooit wanneer je nog eens een USB stick nodig hebt. Maar op het moment dat je er een nodig hebt is de capaciteit nou net te weinig voor die ene HD film of die afleveringen van Big Bang Theory.

Meer capaciteit zou wel handig zijn, maar om nou zo ver te gaan als Victorinox en een 1 Terabyte USB stick te ontwikkelen, dat is misschien het andere uiterste.

De makers van het wereldbekende Zwitserse zakmes Victorinox zijn, zoals ieder jaar, aanwezig op de CES. Dit jaar toonden ze een 1TB usb-drive die, volgens Victorinox, niet te kraken is. Een aantal jaren was er een prijs beschikbaar voor een ieder die in staat was om een van de beveiligde USB drives van Victorinox te kraken. Geen misselijke prijs trouwens, het ging om $ 250.000.

Dit jaar zijn ze er mee gestopt omdat tot nu toe is het niemand gelukt om dit te doen. Op het moment dat er teveel met de usb-drive wordt gerommeld, zal de stick zichzelf wissen en onklaar maken. Hiermee is een verloren USB stick toch veilig, volgens de leverancier.

De 1 TB usb-stick is niet goedkoop, de verwachte prijs zal rond de 3000 dollar liggen als het product later dit jaar op de markt komt. Bekijk de pitch hieronder.

Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , , , ,