Een Exoskeleton voor het leger (Best of CES 2012)

Kan je je de Bionische Man, Steve Austin,  nog herinneren? In deze televisie serie uit de jaren ’70 kreeg de voormalige astronaut Steve Austin (gespeeld door Lee Majors) na een ongeluk bionische implantaten (een bionisch oog, een bionische arm en benen). Hiermee was hij in staat allerlei problemen en misdaden op te lossen dankzij zijn bovenmenselijke capaciteiten.

Nu kan je zeggen, dat is TV, dat is toch allemaal nep? JA, vaak wel. Aan de andere kant is het Amerikaanse leger (en ook het Nederlandse leger) aan het nadenken over de ‘ Soldaat van de Toekomst’. Een van de ontwikkeling waar mee wordt geëxperimenteerd is een z.g. Exoskelet.

Het toenemende gewicht van de bepakking van het Amerikaanse leger levert niet alleen een verminderde mobiliteit op, maar levert ook in toenemende mate rug- en gewrichtsklachten op voor militairen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie is op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Misschien is de oplossing gevonden door SpringActive Inc, dankzij een exoskeleton. Een exoskeleton is een extern ondersteunend skelet wat bedoeld is om beweging makkelijker te maken. Check de pitch van het bedrijf:

Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , , , ,