Gooi je iPhone maar in het water, kan ie best hebben (Best of CES 2012)

Ik ben vast niet de enige die een telefoon heeft kunnen weggooien door waterschade. Of het nu van regen, zweet of een val in het water is, in veel gevallen kun je de telefoon weggooien. Maar op CES toonden een aantal bedrijven oplossingen voor dit probleem. Maar Liquipel was wel de meest indrukwekkende.

Dat kwam met name door de demonstratie. Wat me aansprak was de demonstratie met de Kleenex. Iedereen weet dat zodra je een Kleenex onder water houdt je een natte prop overhoudt. Maar het water had geen vat op de Kleenex. Dit komt omdat de coating van Liquipel als een z.g. nanofilm (extreem dun laag) werkt.

Het wordt aangebracht in een speciale machine (in een vacuum), waardoor het hele apparaat wordt bedekt, ook binnen het toestel en de aansluiting van de oplader en koptelefoon.

In de video laat Liquipel zien hoe de Kleenex met nano coating totaal geen water opneemt als hij ondergedompeld wordt. Ook de mobiele telefoon verdwijnt onder water en blijft gewoon werken.

De kosten van het WaterSafe maken van je mobiele telefoon door Liquipel beginnen van $59 (alleen in de VS). Het is goed om te weten dat niet ieder toestel even goed met Liquipel te behandelen is. Er zijn drie niveaus van bescherming (Level 1 tm 3), zie de site voor verdere informatie.

Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , , , , ,