“It’s 10 p.m. Do you know where your children are?”

best of CES 2013 klein

Sinds 1969 wordt voorafgaand aan het nieuws van 10 uur door de New Yorkse TV zender WNYW de inmiddels beroemde slogan uitgezonden : “It’s 10 p.m. Do you know where your children are?”.

Vroeger was dat inderdaad de vraag, nu is het toch minder een probleem. Niet zozeer omdat ze thuis blijven maar meer omdat we de middelen hebben om te bepalen waar ze zijn.

Op CES 2012 toonde het Nederlandse bedrijf Burg haar nieuwe lijn Watchphones. Een van de modellen is speciaal bedoeld voor kinderen en heeft naast de telefoonfunctie ook de mogelijkheid om het horloge te localiseren op Google Maps (op basis van de afstand van de telefoon tot de zendmasten, de zogenaamde triangulation). Hierdoor zijn ouders in staat om de locatie van hun kind te bepalen. Bekijk de pitch in het filmpje hieronder.

Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , , , ,