Laat Moai je gezin beschermen (Best of CES 2012)

De standbeelden op Paaseiland beschermden de stammen tegen gevaren. Met dit concept in het achterhoofd heeft het Franse bedrijf Moai & Co een apparaat ontwikkeld dat is vormgegeven als het bekende standbeeld op Paaseiland en wat jouw gezin beschermt!

In het apparaat zit een serie sensoren, bijvoorbeeld voor het signaleren van koolmonoxide, een sensor die als rookmelder werkt, eentje die temperatuur meet, of ozon signaleert en verschillende bewegingsensoren.

De Moai worden via wifi met de router verbonden en geven een melding op je smartphone als er een verandering wordt gesignaleerd.

Je houdt niet van Moai?

Wat een slimme zet zou zijn van het bedrijf is als ze een verbinding aan zouden gaan met een partij als Shapeways. Shapeways, de bekende 3D printing dienstverlener,  kan met 3D printing een door een gebruiker zelf gemaakt ontwerp in bijvoorbeeld kunststof printen.

Als je dan de elektronica kan integreren ben je niet gebonden aan het Moai beeldje maar kan je je eigen ontwerp kiezen, bijvoorbeeld een kunstzinnig object.

Niet iedereen zal het Moai beeld even mooi vinden.

Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , , , ,