Liever Yurbuds dan EarPods

best of CES 2013 klein

Apple levert bij de nieuwe iPhone 5 ook een nieuw type koptelefoon, de EarPods. Natuurlijk nog steeds wit (het teken dat je erbij hoort), maar met een ander ontwerp wat zou moeten zorgen voor een beter geluid en betere pasvorm. Het geheim, volgens Apple, zijn de ventilatiegaten aan de zijkant van de koptelefoon die lucht in de ‘steeltjes’ van de koptelefoon toelaten die als akoestische kamers functioneren.

Tenminste, dat was de bedoeling! Techblog Gizmodo is kritisch over de EarPods en noemt ze “minder slecht maar nog steeds bagger” .

Ik gebruik de koptelefoon alleen tijdens het hardlopen, geluidskwaliteit is niet zo belangrijk, ik heb liever dat ze goed blijven zitten.

Geef mij maar een paar Yurbuds, die vallen er tenminste niet uit!

Een aantal jaar geleden zag ik Yurbuds al op CES. Ze maken koptelefoons specifiek voor sporters die aangepast zijn aan jouw oor en comfortabeler zitten, dus niet de ‘one size fits all’ aanpak van Apple.

Wat wel opvallend is, ze blijven wel goed zitten!

Met een kwartje

Ze namen toen de maat op opvallende manier op en doen dat nog steeds. Je moet aan iemand vragen om een foto te maken van je oor, waarbij je zelf een kwartje (US-quarter) erbij houdt, als referentie. Tegenwoordig is er geen app meer voor maar stuur je een foto van je oor met een quarter naar Yurbuds toe voor de maat.

Op die manier kan je zien welke grootte je nodig hebt voor jouw oor. De meest standaard maat wordt meegeleverd, andere maten kan je  online bestellen.

De nieuwe versie koptelefoons die Yurbuds op CES toonde, heeft daarnaast ook besturing van volume en een speaker geintregreerd.

Handleiding: Hoe doe ik een Yurbud in!

Als je denkt dat je eenvoudigweg je koptelefoon in kon doen … vergeet het maar. Hier is de officiële Youtube video hoe je Yurbuds moet in doen!

En vergeet niet voor de linker koptelefoon moet de ‘soundtunnel’ op de ‘four o’ clock’ position staan en voor rechts op de ‘eight o’ clock’ position. Alleen dan heb je het beste geluid!

Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , ,