Meten is weten bij het verbruik van Energie (Best of CES 2011)

Net zoals veel Nederlanders maak ik mij een maal per jaar druk over mijn energieverbruik: bij de jaarafrekening. Op dat moment kijk ik naar het verschil tussen dat wat ik heb betaald en dat wat ik heb verbruikt. De laatste jaren gebruik ik steeds meer energie en wordt de rekening steeds hoger. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het kost ook geld. Tijd om inzicht te krijgen in mijn energieverbruik en hopelijk energie te besparen.

Op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas van eerder dit jaar, sprak ik met Current Cost die me vertelden dat zij een eenvoudige oplossing hebben om het elektriciteitsverbruik thuis te meten, gewoon met je normale meter in de meterkast.

Door een klem om de ingaande stroomkabel te plaatsen meet de je hoeveelheid stroom die je verbruikt. Deze informatie wordt draadloos doorgestuurd naar een display dat je overal in huis kunt neerzetten. Via een zogenaamde bridge kun je zelfs de informatie versturen naar Current Cost zodat overal en altijd via het internet met gebruikersnaam / password je verbruik kunt zien. Inzicht in verbruik leidt in de meeste gevallen tot besparing.

Als je meer wilt lezen over Currentcost, op Frankwatching heb ik een review geschreven over Currentcost.

Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , ,