Bouw een robot uit blokjes met Modular Robotics (Best of CES 2012)

Robots fascineren de mens. Robots die je huis schoonmaken, zoals Rosie de Robot uit de tekenfilmserie de Jetsons uit 1962, of zelfs de robot stofzuiger Roomba. Er zijn robots die auto’s in elkaar zetten en robots die explosieven  onschadelijk kunnen maken.

Er komen steeds meer robots in ons leven, niet in de laatste plaats door onderzoeksprojecten als Selemca waarbij ook toepassingen van  robots voor zorg toepassingen worden onderzocht.

Maar robots zijn niet altijd complex, dat bewijst Modular Robotics wel.

Een robot in blokjes

Een speciaal gedeelte van de CES beurs heet Eureka Park. In dit door de National Science Foundation gesponsorde gedeelte, vind je bedrijven en producten die net uit onderzoek komen of er zelfs nog in zitten. Het leukste product zijn de robotblokken van Modular Robotics. De cubelets bestaan uit blokken die allemaal een bepaalde functie hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld een afstandsensor, een lampje en natuurlijk ook een batterij. Door deze blokken aan elkaar te klikken kunnen kinderen eenvoudige robots maken, zoals je kunt zien in onderstaand filmpje.

Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , , , ,