Bepaal zelf hoe je het concert bekijkt met KDDI’ Free Viewpoint (Best of CES 2012)

Als je altijd al een hekel hebt aan Nick of juist aan Simon, dan is de de Free Viewpoint software van de Japanse Telecomprovider KDDI wel iets voor jou.

Als een van hun concerten met dit systeem zou worden opgenomen heb jij als kijker de keuze wie je op de voorgrond zet (jammer Nick)  of wie meer naar de achtergrond gaat (sorry Simon). Heb je trouwens een hekel aan én Nick én Simon, ja dan helpt dit systeem ook niet. Dan moet je gewoon niet kijken.

Jij bent de regisseur

KDDI is Japans twee na grootste telecom operator (NTT Docomo is nummer een). Dit jaar laat het researchlaboratorium van KDDI de tweede generatie van haar Free Viewpoint-software zien. De vorige versie gaf de mogelijkheid om bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd vanuit ieder oogpunt te bekijken. De technologie werkt met meerdere camera’s, isoleert de speler en zet deze om in een zogenaamde ‘sprite’. Door het combineren van de beelden van de diverse camera’s kan de wedstrijd uit iedere hoek bekeken worden, net zoals bij het voetbalspel Fifa 12.

Dit jaar toont KDDI Research dezelfde technologie (maar geoptimaliseerd), nu voor het bekijken van bijvoorbeeld een uitzending als Holland’s Got Talent of een ander concert. Het bijzondere van deze nieuwe versie is dat de afzonderlijke personen op het podium te verschuiven zijn en de achtergrond kan worden aangepast. Meer informatie over het systeem in de Slideshare hieronder, of bekijk het filmpje.Best of CES 2012

Ieder jaar ben ik aanwezig bij CES in Las Vegas. Ik maak daar video opnames van de meest interessante, opvallende of anderzins opmerkelijke nieuwe producten of diensten. Ook in Januari 2013 ga ik weer naar CES voor de jaarlijkse portie innovatie.

Tagged , , , , ,