De toekomst is augmented

CESAugmented reality, iets uit de digitale wereld toevoegen aan onze echte wereld krijgt met de nieuwe bril van Epson een nieuwe dimensie. Stel voor, je staat in het Rijksmuseum en kijkt naar de Nachtwacht. Je zou wel iets meer willen weten over Rembrandt. Dan kan je natuurlijk kijken op het bijschrift van het schilderij maar met de nieuwe bril van Epson zou deze informatie eenvoudig weg op je bril geprojecteerd worden. 

Ik zeg met name ‘zou’ kunnen omdat de bril eigenlijk net als een smartphone een (android) platform is waar applicaties op ontwikkeld moeten worden.  Epson toonde op CES versie 2.0 van de bril aan het aanwezige publiek die in drommen erop af was gekomen. De bril is vrij groot omdat hij over je normale bril kan worden gedragen maar ook omdat er twee projectoren inzitten die het beeld projecteren op de bril. De bril zal in Mei 2013 beschikbaar zijn voor een prijs van € 699.

Voor de liefhebbers legt Sean Mc Cracken, een van de ontwikkelaars die games voor de Epson bril ontwikkelt uit wat zo geweldig is aan de bril.

Dit artikel verscheen eerder op FDCES.

Tagged ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>