iRate Driver: een iPad app om eenvoudig ruzie met je medeweggebruikers te krijgen

Je kunt de iPad voor veel zaken gebruiken: mail checken, facebook bijhouden, geld over maken en zo voort. Maar nu kun je de iPad ook gebruiken om je medeweggebruikers te vertellen wat je echt van ze vindt. Met een meer dan gemiddelde kans op ruzie.

iRate Driver is een App die volgens de makers geschikt is om je medeweggebruikers te vertellen wat je echt van ze vindt.

ik vind dat jij ….

De app biedt je daarvoor 7 voorgeprogrammeerde ‘meningen’ en twee vrij in te vullen. Om de app een beetje in balans te brengen heb ik er twee positieve meningen bijgezet, ‘Top!’ en ‘Dank Je’. De voorgeprogrammeerde meningen merendeels negatief (alhoewel niet echt grof) of bedoeld om in contact te komen met de andere bestuurder, alhoewel ik afvraag of ‘You’re kinda cute’ nu echt de zin gaat worden waarmee je succesvol zult zijn.

De app is trouwens niet veel meer dan de afbeelding hierboven. Klik op een van de 9 vlakken en deze wordt op het scherm van de iPad getoond. Klik daarna op het kruisje links boven in en je komt weer terug bij de 9 meningen. De vlakken met een i rechts onderin kunnen naar believen worden aangepast.

For safest results …

De leverancier (RC3) heeft ook wel door dat er haken en ogen aan de app zitten en waarschuwt:

Warning: PLEASE USE SAFELY. We are not responsible for the actions of you or other motorists due to the use of this application.
For safest results, use while stopped.

De laatste opmerking ‘ For safest results …’ zou eigenlijk moeten zijn

For safest results, use while stopped and other moterist cannot see

Tenzij je alleen maar de positieve boodschappen gebruikt is de kans op een ongewenste reactie van een medeweggebruiker redelijk groot. Ik heb mensen voor minder zien ‘ontploffen’ in het verkeer. Het grappige is dat iRate niet alleen een samenvoeging is van I Rate (ik beoordeel) maar ook een Engels woord is voor Erg Boos.

Nomen est omen.

Grote kans op een boete

Daarnaast is het ook nog omslachtig. Stel: je wil iemand bedanken omdat hij of zij je liet invoegen. Terwijl je aan het rijden bent, moet je de iPad pakken, de app opstarten, de boodschap selecteren, de ipad omhoog houden, hopen dat de ander het ziet en zo voort.

Er is trouwens een zeer grote kans dat als de politie het ziet, je een bon krijgt. Gevaarlijk gedrag en aandacht niet bij de weg hebben is namelijk wel strafbaar.

Het is gewoon handiger om duim op te steken of je hand als dank voor het laten invoegen. Analoog is in dit geval beter dan digitaal. Voor een minder positieve mening over de medeweggebruiker is ook een bekend gebaar, maar ook daarbij hoort een disclaimer:

We are not responsible for the actions of you or other motorists due to the use of this gesture

Al met al heeft iRate Driver een heel kleine entertainment waarde maar voor in het gebruik in het verkeer natuurlijk niet te gebruiken.

App: 0,79 EUR in de Appstore

Tagged , ,

One thought on “iRate Driver: een iPad app om eenvoudig ruzie met je medeweggebruikers te krijgen

  1. [...] See the original post here: iRate Driver: een iPad app om eenvoudig ruzie met je … [...]