If Jesus was alive today, he would play games

Ik zat zaterdag middag in de trein naar Amsterdam Centraal toe. Dat is niets bijzonders, ik neem de trein, zeker als ik naar Amsterdam ga,  regelmatig.

Het leuke is aan treinreizen is het contact wat je met mensen kunt hebben. Deze zaterdag raakte ik gesprek met een jonge vrouw die in een christelijk hostel vrijwilligerswerk werk deed.  Wat opvallend was:  ze zei  ”… dat ik dat misschien wel gek zou vinden”.

Ik dacht even kort na en zei “nee, eigenlijk niet” en vertelde over de mensen van Gamechurch die ik in 2011 op de Consumer Electronics Show (CES)  in Las Vegas had gesproken.

Jesus for the Win

Wat Gamechurch doet is eigenlijk hetzelfde als het christelijke hostel, proberen mensen te vertellen over het geloof en Jezus. In het geval van Gamechurch zeker op een uiterst relaxte manier. Heb je interesse dan luister je of ga je de discussie aan en zo niet, even goede vrienden. Geen probleem en zeker geen hel en verdoemenis.

Gamechurch deelt op beursen zoals CES ook zo’n 3000 bijbels uit. Niet bijbels in de vorm waarin je ze normaal ziet, maar in de vorm van een soort strategiebeschrijving voor een denkbeeldig spel met als titel Jesus, for the Win! (hier te downloaden in PDF)

Gamechurch vertelt op een aparte manier “dat Jezus van je houdt”. Het logo van het bedrijf toont een jezusfiguur die een gamecontroller in zijn hand houdt en een voor ‘gamers’ karakteristieke koptelefoon met microfoon op heeft.

Over games en (een klein beetje) kerk

De website van Gamechurch is een combinatie van nieuws over computerspelletjes en, een stuk minder opvallend, de kerk. Daarbij wordt gediscussieerd over onderwerpen als “Waarom is gamen in de ogen van de kerk verdacht?”

Mikee Bridges, de oprichter van Gamechurch geeft blijk van een vrij ontspannen kijk op het christendom: “Als Jezus nu had geleefd, dan zou hij games spelen. Hij zou met me uitgaan en een paar biertjes pakken. Hij was een toffe peer.”

Gamechurch’ onorthodoxe aanpak valt niet bij iedereen in de smaak. Volgens Mikee krijgen ze veel commentaar op het kerkelijke gedeelte van de site. Maar dat vindt hij prima. “Iedereen mag er op zijn eigen manier tegen aan kijken.”

 

Tagged , ,